Αρχική Διατροφή Αυτές είναι οι 18 πιο εθιστικές τροφές

Αυτές είναι οι 18 πιο εθιστικές τροφές

Υπολογίζεται ότι ποσοστό έως και 20% του πληθυσμού εκδηλώνει κάποιου είδους εθισμό στο φαγητό, με τον αριθμό να είναι ακόμη μεγαλύτερος μεταξύ των ατόμων με μεγάλο σωματικό βάρος.

Ο εθισμός στο φαγητό είναι αντίστοιχος με άλλους εθισμούς, π.χ. στο αλκοόλ ή στις ναρκωτικές ουσίες, και χαρακτηρίζεται από την ακατανίκητη επιθυμία κατανάλωσης συγκεκριμένων τροφών.

Έρευνες έχουν δείξει ότι ο εθισμός στο φαγητό δεν οφείλεται απλώς στην έλλειψη αυτοελέγχου, αφού η ανεξέλεγκτη επιθυμία για φαγητό καθοδηγείται και από βιοχημικές διεργασίες που συμβαίνουν στο σώμα.

Πιο εθιστικές τροφές θεωρούνται κατ’ εξοχήν οι επεξεργασμένες τροφές, ιδίως όσες είναι πλούσιες σε ζάχαρη και λιπαρά. Τα συστατικά αυτά πυροδοτούν την απελευθέρωση χημικών ουσιών που προκαλούν ευφορία και ενεργοποιούν τα κέντρα της ανταμοιβής, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να «μαθαίνει» να τα αποζητά.

Ποιες είναι οι πιο εθιστικές τροφές

Προκειμένου να εξετάσουν σε βάθος το θέμα του εθισμού στο φαγητό, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ ζήτησαν από 518 εθελοντές να δηλώσουν σε ποιο βαθμό θεωρούν εθιστικές 35 διαφορετικές τροφές, χρησιμοποιώντας μια κλίμακα από το 1 (καθόλου) έως το 7 (υπερβολικά πολύ).

Από τις απαντήσεις των συμμετεχόντων προέκυψε μια λίστα με τις 18 πιο εθιστικές τροφές, τις οποίες μπορείτε να δείτε παρακάτω.

- Advertisement -

1. Πίτσα – βαθμολογία: 4,01

2. Σοκολάτα – βαθμολογία: 3,73

3. Πατατάκια – βαθμολογία: 3,73

4. Μπισκότα – βαθμολογία: 3,71

5. Παγωτό – βαθμολογία: 3,68

6. Τηγανητές πατάτες – βαθμολογία: 3,6

7. Τσίζμπεργκερ – βαθμολογία: 3,51

Εθισμός στο φαγητό8. Αναψυκτικό (με ζάχαρη) – βαθμολογία: 3,29

9. Τούρτα – βαθμολογία: 3,26

Εθισμός στο φαγητό10. Τυρί – βαθμολογία: 3,22

11. Μπέικον – βαθμολογία: 3,03

Εθισμός στο φαγητό12. Τηγανητό κοτόπουλο – βαθμολογία: 2,97

13. Ψωμί – βαθμολογία: 2,73

14. Ποπκόρν με βούτυρο – βαθμολογία: 2,64

Εθισμός στο φαγητό15. Δημητριακά (με ζάχαρη) – βαθμολογία: 2,59

16. Ζαχαρωτά – βαθμολογία: 2,57

Εθισμός στο φαγητό17. Μπριζόλα – βαθμολογία: 2,54

Εθισμός στο φαγητό18. Μάφιν – βαθμολογία: 2,5

Πηγή : onmed

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μανιτάρια γεμιστά με πιπεριές

Ένα εύκολο και ελαφρύ πιάτο τα γεμιστά μανιτάρια με πιπεριές . Ιδανική επιλογή η συνταγή αυτή ως ορεκτικό ή διαιτητικό βραδινό γεύμα. Μανιτάρια Τα μανιτάρια Θεωρούνται...