Αρχική Fitness 3 ασκήσεις YOGA για δυνατούς μηρούς και καλλίγραμμα πόδια

3 ασκήσεις YOGA για δυνατούς μηρούς και καλλίγραμμα πόδια

Αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμη να κάνεις γιόγκα, θα σου πω πως…χάνεις! Είναι ένας εκπληκτικός τρόπος, πέρα από όλα τα οφέλη της γιόγκα ψυχικά και σωματικά,  να αποκτήσεις δυνατούς μηρούς και αξιοζήλευτα πόδια!

Γράφει η Βασιλειάδου Χριστίνα, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής – Χαλκίδα

Με εξάρτημα το σωματικό βάρος η γιόγκα όσον αφορά τους μηρούς σου θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις:

  1. Δύναμη στα πόδια
  2. Ευκινησία στις αρθρώσεις (γόνατα, ισχία, ποδοκνημική)
  3. Ισορροπία και ευλυγισία
  4. Γραμμωμένα πόδια

Σου παραθέτω 3 ασκήσεις της yoga που θα τονώσουν τους μηρούς και θα σου προσφέρουν δύναμη και γράμμωση στα πόδια σου.

Warrior 2

Είναι από τις ασκήσεις που θα δουλέψεις ισομετρικά και θα δυναμώσεις γλουτούς,  πόδια αλλά και κορμό.

Άνοιξε τα πόδια σου  σε διάσταση και γύρνα τα δάχτυλα του μπροστινού ποδιού να κοιτάζουν μπροστά ενώ του πίσω να κοιτάζουν πλάι. Χαμήλωσε τη λεκάνη ενώ το πίσω σου πόδι είναι τεντωμένο και λύγισε το μπροστινό πόδι χωρίς το γόνατο να ξεπεράσει τα δάχτυλα του ποδιού. Άνοιξε τα χέρια σου στο ύψος των ώμων και κράτησε τα τεντωμένα. Γυρνά με το βλέμμα σου να κοιτάξεις το μπροστινό χέρι και μείνε σε αυτή τη θέση για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα και επανέλαβε το ίδιο και με το άλλο πόδι αναπνέοντας φυσιολογικά.

Goddess Pose

Η στάση αυτή δυναμώνει τους τετρακέφαλους ενώ είναι ιδανική για το εσωτερικό των μηρών που συνήθως είναι πιο χαλαρό.

 

Άνοιξε τα πόδια σου περίπου 3 φορές από το άνοιγμα των ώμων προς τα έξω. Γύρισε τα δάχτυλα των ποδιών να κοιτάζουν προς τα έξω και λύγισε τα γόνατα κρατώντας δυνατή την κοιλιά σου.

Ένωσε τις παλάμες και προσπάθησε να μείνεις χαμηλά για περίπου 6 αναπνοές ή και περισσότερο χωρίς να γέρνεις μπροστά ή πίσω.

Warrior 3

Η στάση αυτή βοηθάει στη διατήρηση και το χτίσιμο της μυϊκής μάζας ενώ ταυτόχρονα προσφέρει διάταση στους δικέφαλους και προσαγωγούς, μυς πολύ σημαντικούς για τη μέση.

Στηρίξου στο ένα σου πόδι ενώ ταυτόχρονα προσπάθησε να σηκώσεις το άλλο μέχρι το ύψος της σπονδυλικής στήλης κρατώντας το τεντωμένο φτιάχνοντας με το σώμα σου ένα γράμμα Τ. Στρεψε το βλέμμα σου προς τα κάτω, κράτησε δυνατή την κοιλιά και φέρε τα χέρια σου παράλληλα μεταξύ τους και δίπλα από τα αυτιά διατηρώντας την πλάτη σε ευθεία. Κράτησε αυτή τη θέση για 5 έως 10 αναπνοές και επανέλαβε με το άλλο πόδι.

Συμβουλέψου τον γιατρό σου πριν ξεκινήσεις οποιαδήποτε μορφή άσκησης ενώ ιδανικά θα σου πρότεινα να παρακολουθήσεις ένα τμήμα Γιόγκα και… πραγματικά θα σου αλλάξει την ζωή σε όλα τα επίπεδα!

Ακολούθησε το fmh.gr στο Twitter, στο Facebook στο Υoutube και στο Instagram

Χριστίνα Βασιλειάδου

Βασιλειάδου Χριστίνα, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής – Χαλκίδα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

noodles με λαχανικά

Top συνταγή για Νoodles με λαχανικά

Tα noodles με λαχανικά είναι μια ευκαιρία να δοκιμάσεις την ασιατική κουζίνα, χωρίς να αγοράσεις πολλά διαφορετικά υλικά. - οι θερμίδες ενός πιάτου με noodles...