Αρχική Fitness Σούπερ ασκήσεις για τα πόδια που μάλλον δεν κάνεις

Σούπερ ασκήσεις για τα πόδια που μάλλον δεν κάνεις

Πέρα από τα παραδοσιακά καθίσματα, τις κλασικές προβολές και τις άρσεις θανάτου υπάρχουν και άλλες, λιγότερο γνωστές όμως άκρως αποτελεσματικές ασκήσεις.

 

Όμως αν θέλετε να προσθέσετε ποικιλία, αλλά και να γυμνάσετε τους μύες των ποδιών με διαφορετικό τρόπο, τότε δοκιμάστε να προσθέσετε και τις παρακάτω όχι και τόσο γνωστές ασκήσεις για τα πόδια στη ρουτίνα σας.

Stability Ball Squat

Προσφέρει τα ίδια οφέλη με τα καθίσματα στο Smith, χωρίς όμως την άβολη αίσθηση που προκαλεί το συγκεκριμένο μηχάνημα σε αρκετούς ασκούμενους.

One-Leg Hip Lift

Γυμνάζει αποτελεσματικά τους δικέφαλους μηριαίους, ιδιαίτερα στο σημείο κοντά στο γόνατο, αλλά και τους γλουτούς και αποτελεί ιδανική συμπληρωματική άσκηση των άρσεων θανάτου.

- Advertisement -

Hip adduction με λάστιχο

Πολύς κόσμος θεωρεί πως οι προσαγωγοί δουλεύουν με τις βασικές ασκήσεις ποδιών (καθίσματα, προβολές κ.α.), όμως πρέπει να τους γυμνάζουμε και απομονωτικά μέσα από ασκήσεις όπως αυτή ή τα πιο «προχωρημένα» Copenhagen hip adductions.

Single-leg hip thrusts

Σε αντίθεση με τα κανονικά hip thrusts, τα μονοποδικά γυμνάζουν αποτελεσματικά το κάθε πόδι ξεχωριστά. Αυτό βοηθά σε περιπτώσεις ανισορροπίας δύναμης μεταξύ των δύο άκρων, κάτι αρκετά σύνηθες σε πολλούς ασκούμενους.

Reverse Sled Pull

Μαζί με τα καθίσματα και τα leg extension, η εν λόγω άσκηση αποτελεί ιδανικό «τελείωμα» για την προπόνηση ποδιών. Αφ’ ενός θα σας κάνει να λαχανιάσετε, αυξάνοντας τις καύσεις, αφ’ ετέρου θα γυμνάσει με εντελώς διαφορετικό τρόπο τους τετρακέφαλους σας.

Stability-Ball Leg Curl

Ωραία τα leg curls στο μηχάνημα, όμως αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι πιο «ζόρικο» που θα γυμνάσει μεταξύ άλλων την κοιλιά και τους γλουτούς σας, δώστε μια ευκαιρία σε αυτήν την κίνηση. Και αν θέλετε κάτι ακόμα πιο απαιτητικό, δοκιμάστε να την κάνετε με το ένα πόδι.

Stability-Ball Reverse Hip Extension

Αρκεί το βάρος των ποδιών σας (αν την κάνετε πρώτη φορά), για να γυμνάσετε τους δικέφαλους μηριαίους, τους γλουτούς, τους εκτείνοντες της πλάτης και τους κοιλιακούς σας, αλλά και να «θωρακίσετε» τη μέση σας από τυχόν τραυματισμούς.

Πηγή : in2life

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κολοκυθόσπορος (πασατέμπος): 9 λόγοι για να τρώτε περισσότερο

Ο κολοκυθόσπορος (πασατέμπος) έχει γίνει πολύ δημοφιλής, καθώς συμπεριλαμβάνεται σε συνταγές για πολύσπορες ζύμες, σε σνακς του εμπορίου, σε κοκτέιλ ξηρών καρπών. Δικαιολογημένα βεβαίως,...