...
Αρχική Blog Διατροφή Ανθότυρο: Πόσες θερμίδες έχει και πόσα λιπαρά
Ανθότυρο: Πόσες θερμίδες έχει και πόσα λιπαρά

Ανθότυρο: Πόσες θερμίδες έχει και πόσα λιπαρά

Το ανθότυρο είναι ένα λευκό τυρί με λίγες θερμίδες πολύ μαλακό σε υφή με υγρασία που το ποσοστό της ξεπερνάει το 70% και με σχετικά λίγα λιπαρά.

Η παρασκευή του γίνεται από το τυρόγαλα δηλαδή από τον ορό γάλακτος όταν αυτός συλλεχθεί κατά την παραγωγή διαφόρων τυριών στα τυροκομεία.

Ο λόγος που έχει μικρή διάρκεια ζωής είναι ότι είναι φτωχό σε νάτριο (αλάτι) αποτελεί πολύ  καλή πηγή πρωτεΐνης, ασβεστίου, φωσφόρου, μαγνησίου, και βιταμίνης D και Α.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν επιδόρπιο με φρούτα για την παρασκευή παραδοσιακών πιτών αλλά και γλυκών ενώ παράλληλα για όσους προσέχουν στη διατροφή τους είναι ιδανικό λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας του σε αλάτι.

Ανθότυρο θερμίδες

Το φρέσκο ανθότυρο στα 100 γραμμάρια μας δίνει 180 θερμίδες ενώ το ξηρό ανθότυρο στα 100 γραμμάρια μας δίνει 381 θερμίδες

ποσες θερμιδες και ποσα λιπαρα εχει το ανθοτυρο

Ανθότυρο λιπαρά

Ανα 100 γραμμάρια φρέσκου ανθότυρου έχουμε 14 γραμμάρια λιπαρά και 29 γραμμάρια λιπαρά στο ξηρό

Ενδεικτικά αναφέρεται πως μια μερίδα 30g ανθότυρο με 15% λιπαρά έχει περίπου 60 θερμίδες και 4,5 γραμμάρια λιπαρά, ενώ η αντίστοιχη ποσότητα μανούρι έχει περίπου 140 θερμίδες και 14 γραμμάρια λιπαρά. Το δε μπρι έχει περίπου 105 θερμίδες στην ίδια μερίδα των 30 γραμμάριων και περίπου 9,5 γραμμάρια λίπους.

Tο ανθότυρο είναι μία πάρα πολύ καλή επιλογή τυριού και λόγω της χαμηλής θερμιδικής αξίας έτσι είναι ιδανικό για όσους βρίσκονται σε διαδικασία απώλεια βάρους και λατρεύουν το τυρί.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ : Σουβλάκι και διατροφή: Αν κάνω δίαιτα μπορώ να τρώω σουβλάκι;

Ακολούθησε το fmh.gr στο Twitter, στο Facebook στο Υoutube και στο Instagram

Σωκράτους 147, Καλλιθέα, Αθήνα
Ακολουθήστε μας και στα Social Media