Αρχική Medical Fitness Ανελαστικό tape αθλητών ή kinesio tape; Πότε και ποιο να εφαρμόσω;

Ανελαστικό tape αθλητών ή kinesio tape; Πότε και ποιο να εφαρμόσω;

Το ανελαστικό tape αθλητών ή αλλίως rigid zync oxide athletic tape , όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι μια μη ελαστική ταινία που έχει σχεδιαστεί για να περιορίζει το εύρος κίνησης (ROM) σε μια άρθρωση, ενώ εφαρμόζεται γύρω από αυτήν. Αντίθετα, το kinesio tape (ταινία κινησιολογίας) εφαρμόζεται πάνω στο δέρμα τεντωμένο και δεν περιορίζει την κίνηση αλλά αυξάνει την ιδιοδεκτικότητα στο σημείο παρέχοντας μια μικρή μόνο σταθερότητα στους μύες .

Γιατί θα χρειαστώ ανελαστικό tape αθλητών ή kinesio tape;

Ουσιαστικά, χρησιμοποιούμε οποιαδήποτε αθλητική ταινία είτε για στήριξη είτε για μείωση πόνου. Όσον αφορά την σταθερότητα, προτιμάμε τους ανελαστικούς αυτοκόλλητους επιδέσμους,  κυρίως για τραυματισμένα σημεία (συνδέσμους , τένοντες , αρθρώσεις , για περίδεση ώμου , γόνατου, έπειτα από διάστρεμμα αστραγάλου)

Η κινησιοταινία , έχει ως σκοπό τη μείωση του πόνου και της ευαισθησίας σε επώδυνα σημεία. Οι μηχανισμοί δεν είναι ακόμα κατανοητοί και γνωστοί ενώ τα αποτελέσματα ερευνών είναι ακόμα διφορούμενα. Θεωρητικά εκτός της αύξησης της ιδιοδεκτικότητας στο σημείο, τα kinesio tape υποβοηθούν την λεμφική ροή και μειώνουν το πρήξιμο.

Σε κάθε περίπτωση, ο φυσικοθεραπευτής ή ο ορθοπαιδικός σας θα αποφασίσει ποια περίδεση είναι κατάλληλη για εσάς .

Δείτε παρακάτω ένα σχετικό βίντεο για περίδεση των άνω άκρων και του κορμού.

Πηγή : Physiomart

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

γλυκά με δημητριακά

5 TOP συνταγές για γλυκά με δημητριακά

Μπάρες γεμάτες ενέργεια για πρωινό. Κέικ με κορν φλέικς και ξηρούς καρπούς για να συνοδεύσετε τον απογευματινό σας καφέ. Τούρτα ή κορμός σοκολάτας με...
Profinder by Fitness Motivation Hellas