...
Αρχική Blog Διατροφή 7 Συμβουλές Ψυχολογίας για απώλεια κιλών
7 Συμβουλές Ψυχολογίας για απώλεια κιλών

7 Συμβουλές Ψυχολογίας για απώλεια κιλών

Αν αδυνατείτε να πραγματοποιήσετε αυτή τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή σας και δεν έχετε καταφέρει ακόμα να υιοθετήσετε ένα υγιεινό μοτίβο διατροφής σε συνδυασμό με την απώλεια των περιττών κιλών, σας διαβεβαιώνουμε ότι δε φταίνε ούτε η διατροφικές ατασθαλίες στις οποίες υποκύπτετε, ούτε και η έλλειψη άσκησης στη ζωή σας. Αυτά είναι απλώς τα αποτελέσματα.

Αναζητήστε το πρόβλημα στη ρίζα του, η οποία είναι η συμπεριφορά σας απέναντι στο πρόβλημα κι η αναλγησία σας να ανακαλύψετε τους πραγματικούς λόγους που θέλετε να αλλάξετε τη ζωή σας. Διαβάστε λοιπόν 7 απλά βήματα που προτείνουν οι ειδικοί της ψυχολογίας, με τα οποία θα φτάσετε –όχι απαραίτητα πιο κοντά αλλά σίγουρα- πιο συνειδητά στο στόχο σας:

Τοποθετήστε ρεαλιστικούς στόχους για την απώλεια βάρους. Το να προσπαθείτε να χάσετε 30 κιλά σε μερικούς μήνες ή να φαντασιώνεστε ότι θα μεταμορφωθείτε σε μια λεπτεπίλεπτη ύπαρξη αποτελεί κακοποίηση στην ψυχολογία σας. Κουβεντιάστε με ένα διατροφολόγο το πραγματικό και το ιδεατό σας βάρος και καταστρώστε ένα πλάνο που θα είναι πραγματοποιήσιμο και ρεαλιστικό.

Τοποθετήστε μακροπρόθεσμους στόχους. Μισό με ένα κιλό την εβδομάδα (ανάλογα φυσικά και το αρχικό σας βάρος) είναι ένας πραγματοποιήσιμος στόχος που θα σας κάνει να νιώσετε βολικά. Τα κιλά που χάνονται σε μεγάλο χρονικό διάστημα παραμένουν χαμένα και μετατρέπονται σε τρόπο ζωής, που είναι και ο απώτερος στόχος μας.

Ουδείς αναμάρτητος. Επιτρέψετε στον εαυτό σας παρασπονδίες που κάνουν τη ζωή μας πιο ενδιαφέρουσα και προσπαθήστε να επαναφέρετε την παρεκτροπή σας σαν άσκηση πειθαρχίας, που επίσης κάνει τη ζωή μας πιο ενδιαφέρουσα. Μη το μονιμοποιείτε, δεν έχει νόημα, έχει πολλή στεναχώρια…

Η τελειότητα είναι μια ουτοπία. Μετράτε θερμίδες με ευλάβεια, ζυγίζεστε με υποδειγματική ακρίβεια, υπολογίζετε τις μερίδες με σατανική σχολαστικότητα. Δε χρειάζεται. Όσο πιο πολύ εγκλωβίζετε τον εαυτό σας στο κυνήγι της τελειότητας, τόσο περισσότερο θα αναρωτιέστε γιατί δε τα καταφέρνετε.

Δικτυωθείτε! Όσο πιο σφιχτό είναι το δίκτυο υποστήριξης γύρω σας, με συγγενείς, φίλους, συνεργάτες ή γνωστούς που μοιράζονται το ίδιο πρόγραμμα μαζί σας, τόσο πιο κοντά θα βρεθείτε στο στόχο σας. Ένας ώμος παρηγοριάς πρέπει να σας είναι πάντα εύκαιρος…

Δωροδοκία; Δυστυχώς, λειτουργεί θετικά. Αποζημιώστε τον εαυτό σας για κάθε κερδισμένο βήμα –χαμένο κιλό- με μικρά δωράκια που πάντα θέλατε να σας κάνουν. Ένα καινούργιο γκατζετάκι, ένα απολαυστικό μασάζ, ένα καινούργιο τζιν σε νέο, μικρότερο νούμερο θα την κάνει τη δουλειά…

«Πάντα» είναι μόνο τα ζωάκια; Ναι αλλά πάντα πρέπει να προσέχουμε τις διατροφικές μας συνήθειες, πάντα πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας, πάντα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για μας, πάντα θα κατοικούμε στο ίδιο σώμα. Η αλλαγή στη διατροφή είναι τρόπος ζωής, όχι προσωρινό σωσίβιο επιβίωσης για αυτό το καλοκαίρι.

Καλή επιτυχία!

Πηγη : webmd.com

Σωκράτους 147, Καλλιθέα, Αθήνα
Ακολουθήστε μας και στα Social Media