...
Αρχική Blog After-workout 10 top συνταγές με κοτόπουλο για εύκολο γεύμα με άπαχη πρωτεΐνη
10 top συνταγές με κοτόπουλο για εύκολο γεύμα με άπαχη πρωτεΐνη

10 top συνταγές με κοτόπουλο για εύκολο γεύμα με άπαχη πρωτεΐνη

Για εμάς το κοτόπουλο είναι η καλύτερη πρώτη ύλη για ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα: Είναι εξαιρετική πηγή άπαχης πρωτεΐνης, που σημαίνει ότι σε κρατάει χορτάτη περισσότερη ώρα και δεν πεινάς τόσο γρήγορα, υπάρχουν απεριόριστες ιδέες με κοτόπουλο για να φτιάξεις, ταιριάζει με τα πάντα, μπορείς να το φας σε κάθε γεύμα, ακόμα και σε μια τορτίγια πρωινού, είναι γευστικό, δεν έχει λιπαρά και είναι και πολύ θρεπτικό.

Δες τις 10 αγαπημένες μας συνταγές με κοτόπουλο

Αναβάθμισε το φαγητό σου και πάρε περισσότερα θρεπτικά συστατικά με αυτές τις ιδέες.

 Tορτίγια με κοτόπουλο

10 συνταγές με κοτόπουλο για εύκολο γεύμα με άπαχη πρωτεΐνη (στο φούρνο, σε γάστρα, σαλάτα, τορτίγια, σούπα, ακόμα και ομελέτα)

Υλικά

  • Ένα φιλέτο στήθος φρέσκο ορεινό κοτόπουλο
  • Μισό αβοκάντο
  • 2 φύλλα μαρούλι
  • μαύρα φασόλια βρασμενα
  • καλαμπόκι βρασμένο
  • 2 κλωναράκια φρέσκος κόλιανδρος
  • Πάπρικα, κόλιανδρος ξηρός, κύμινο, πιπέρι καγιέν, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
  • λίγο λεμόνι
  • 2 κ.σ. γιαούρτι

Καρύκεψε το κοτόπουλο με όλα τα ξηρά μπαχαρικά και ψήσε το σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι για περίπου 25 λεπτά . Κόψε το σε λωρίδες και βάλ’ το σε τορτίγια ολικής αλέσεως μαζί με τις φέτες αβοκάντο, 2 φύλλα μαρούλι, τα φασόλια, το καλαμπόκι και φρέσκο κόλιανδρο. Περίχυσε με γιαούρτι και λεμόνι, τύλιξέ το και απόλαυσέ το!

 Ομελέτα στο φούρνο με κοτόπουλο και σπαράγγια, γνωστή και ως φριτάτα

10 συνταγές με κοτόπουλο για εύκολο γεύμα με άπαχη πρωτεΐνη (στο φούρνο, σε γάστρα, σαλάτα, τορτίγια, σούπα, ακόμα και ομελέτα)

Υλικά

  • 3 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. φιλέτο φρέσκο ορεινό κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι μπρόκολο
  • 1 φλιτζάνι κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 12 σπαράγγια κομμένα
  • ½ φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 5 αυγά και 4 ασπράδια
  • ¼ του φλιτζανιού παρμεζάνα

Εκτέλεση

Μαραίνουμε τις φέτες του κρεμμυδιού και το σκόρδο με 1 κ.σ. ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά σε αντικολλητικό τηγανάκι. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Βάζουμε όλα τα λαχανικά και το κοτόπουλο με τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε ταψί. Ανακατεύουμε τα αυγά. το γάλα και το τυρί και με αυτό το μίγμα περιχύνουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λεπτά.

 Κοτόπουλο στη γάστρα με μπύρα

10 συνταγές με κοτόπουλο για εύκολο γεύμα με άπαχη πρωτεΐνη (στο φούρνο, σε γάστρα, σαλάτα, τορτίγια, σούπα, ακόμα και ομελέτα)

  • 700 γρ. στήθος φιλέτο ή ολόκληρο φρέσκο ορεινό κοτόπουλο
  • 1 κουτάκι μπύρα (330 ml)
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση
Βάζουμε στο φιλέτο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το τοποθετούμε στη γάστρα. Περιχύνουμε με τη μπύρα και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 ώρες για να γίνει νόστιμο και ζουμερό (αν βιάζεσαι αύξησε τη θερμοκρασία και γύρνα το κάθε 10 λεπτά για να μην ξεραθεί).

 Σούπα με κοτόπουλο και μπρόκολο

10 συνταγές με κοτόπουλο για εύκολο γεύμα με άπαχη πρωτεΐνη (στο φούρνο, σε γάστρα, σαλάτα, τορτίγια, σούπα, ακόμα και ομελέτα)

Χάρη και στην πρωτεΐνη που προσφέρει το κοτόπουλο, η σούπα αυτή αποτελεί ένα ολοκληρωμένο ελαφρύ γεύμα.

Ακολούθησε το fmh.gr στο Twitter, στο Facebook και στο Instagram.

Υλικά

  • 2 φλ. ψιλοκομμένο φιλέτο στήθος από φρέσκο ορεινό κοτόπουλο
  • 3. φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • 3 φλ. κορυφές μπρόκολου βρασμένες σε νερό ή στον ατμό
  • ¼ φλ. κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
  • ½ φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, βράζεις το κοτόπουλο μέσα στο ζωμό. Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι. Όταν  είναι έτοιμο, προσθέτεις το μπρόκολο και αφήνεις να πάρει μια βράση. Στο τέλος, ρίχνεις την κρέμα γάλακτος, προσθέτεις (αφού δοκιμάσεις) λίγο αλάτι και πιπέρι ακόμα, αν χρειάζεται, αφήνεις σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά και σερβίρεις με τριμμένη παρμεζάνα.

 Σαλάτα με κοτόπουλο

10 συνταγές με κοτόπουλο για εύκολο γεύμα με άπαχη πρωτεΐνη (στο φούρνο, σε γάστρα, σαλάτα, τορτίγια, σούπα, ακόμα και ομελέτα)

Υλικά

  • 180 γρ. φιλέτο στήθος φρέσκο ορεινό κοτόπουλο
  • 2 κουτ. της σούπας σταφίδες
  • 10 καρύδια
  • ½ πράσινη σαλάτα ή μαρούλι
  • 2 κ.σ. καλαμπόκι

Για τη σος: 1 κ.σ. λάδι + 1 κ.σ. ξύδι + 1 κ.γλ. μουστάρδα + 1 κ.γλ. μέλι

Εκτέλεση

Ψήσε το κοτόπουλο σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να είναι καλά ψημένο και ζουμερό, περίπου 25 λεπτά και κόψε το σε λωρίδες. Σε βαθύ πιάτο, βάλε τα λαχανικά, τα καρύδια, το καλαμπόκι και τις σταφίδες, πρόσθεσε το κοτόπουλο και τη σος και έτοιμο!

 Μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο

Υλικά

  • 12 μικρά μπουτάκια από φρέσκο ορεινό κοτόπουλο
  • 1 ποτήρι σόγια σος
  • 2 ποτήρια νερό
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 λεμόνια, κομμένα σε φέτες
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε μπολ ανακάτεψε τη σόγια σος μαζί με το νερό και πρόσθεσε το μέλι. Ανακάτεψε καλά με τον αναδευτήρα, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Ρίξε τα μπουτάκια στη σάλτσα και άφησέ για μία ώρα να μανιραριστούν. Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ.  Τοποθέτησε τα μπουτάκια στη σχάρα, πασπάλισέ τα με το ξύσμα λεμονιού και ψήσ’ τα για 35-40 λεπτά περίπου. Όταν ψηθούν, βάλ’ τα σε πιατέλα, τοποθέτησε τις φέτες λεμονιού και λίγο φρέσκο ξύσμα.

 Κοτόπουλο στο φούρνο σε 4 εκδοχές

Μια συνταγή ιδανική για να φτιάχνεις από την Κυριακή τα ταπεράκια της εβδομάδας για το γραφείο!

Υλικά

  • ½ γλυκοπατάτα
  • 250 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
  • 1 καρότο
  • ½ μπρόκολο
  • 800 γρ. στήθος από φρέσκο ορεινό κοτόπουλο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο (πολτοποιημένο)
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση

Προθέρμανε το φούρνο στους 220C. Κόψε τα λαχανικά (εποχής) και ράντισε τα με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο, θυμάρι, και το σκόρδο. Τοποθέτησε καθένα από τα λαχανικά σε μια ξεχωριστή γωνιά ενός ταψιού, το οποίο θα έχεις καλύψει προηγουμένως με λαδόκολλα. Στη συνέχεια, άλειψε και τις δύο πλευρές του κοτόπουλου με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και το υπόλοιπο δεντρολίβανο, θυμάρι, σκόρδο και τύλιξέ το σαν πουγγί σε κόλλα ψησίματος. Αυτό θα κρατήσει το κοτόπουλο ζουμερό και στη θέση του στο κέντρο του ταψιού. Ψήσε για 25-30 λεπτά.

Κατόπιν βάλε περίπου 200 γραμμάρια ψημμένου κοτόπουλου σε 4 διαφορετικά τάπερ και συνόδευσε κάθε ένα με διαφορετικό λαχανικό – λαχανάκια Βρυξελλών, καρότο, μπρόκολο ή γλυκοπατάτα.

Πηγή : shape.gr

Σωκράτους 147, Καλλιθέα, Αθήνα
Ακολουθήστε μας και στα Social Media