...
Αρχική Blog Fitness Ρούχα γυμναστικής: Τι να κάνεις για μην μυρίζουν ιδρωτίλα
Ρούχα γυμναστικής: Τι να κάνεις για μην μυρίζουν ιδρωτίλα

Ρούχα γυμναστικής: Τι να κάνεις για μην μυρίζουν ιδρωτίλα

Μπορεί να έψαξες κάτω από τα ακουστικά, τις κάλτσες ή τα παπούτσια για να φτάσεις στον πάτο της τσάντας αλλά ο ένοχος δεν βρέθηκε: ούτε σάπια μπανάνα, ούτε φορεμένες ξεχασμένες κάλτσες, ούτε καν πετσέτα γεμάτη ιδρώτα. Το μπλουζάκι σου έχει φτάσει στο σημείο που, ακόμα και μετά από πλύσιμο, μυρίζει σαν κουβάς από ψάρια που έμεινε στον ήλιο…

Τεχνικά αυτή η σάπια μυρωδιά ή μυρωδιά μούχλας είναι γνωστή ως «rebloom». Μπορεί να μη γνωρίζεις τη λέξη αλλά σίγουρα αναγνωρίζεις τη δυσωδία. Και αυτό είναι πιθανό να συμβεί ακόμη και στα πιο ακριβά active wear.

Πού οφείλεται η μπόχα;

Ο ιδρώτας σου ίσως να είναι ο τελευταίος ένοχος. Αυτή η δυσοσμία οφείλεται στο γεγονός ότι τα υφάσματα υψηλών επιδόσεων, που περιέχουν νέες τεχνολογίες για να απομακρύνουν τον ιδρώτα από το σώμα σου (και να σε κρατήσουν δροσερό και στεγνό), έχουν επιπλέον σημεία στα οποία προσκολλάται η βρωμιά, αναπτύσσονται τα μικρόβια και οι παγιδεύονται οι οσμές. Συνήθως τα κοινά απορρυπαντικά δυσκολεύονται να διεισδύσουν σε αυτές τις αυλακώσεις.

Επίσης, τα ρούχα γυμναστικής χρησιμοποιούν ανακυκλωμένο πολυεστέρα για να στεγνώνουν πολύ γρήγορα. Έτσι, αφού στεγνώνουν γρήγορα ξεχνάς και να τα πλύνεις.

Για να αποφύγεις τις άσχημες οσμές δες τι να κάνεις για να μη μυρίζουν άσχημα τα ρούχα γυμναστικής που φοράς. (Το μπάνιο εννοείται!)

Αέριζέ τα

Εάν ξεχνάς να τα πλύνεις τουλάχιστον κάνε την κίνηση που θα σε σώσει: βγάλε αμέσως τα ρούχα γυμναστικής από την τσάντα σου και άπλωσέ τα στον καθαρό αέρα.

Βάλε τα στο ψυγείο

Τοποθετώντας τα ρούχα γυμναστικής στο ψυγείο σταματά η ανάπτυξη των βακτηριδίων που δημιουργεί η υγρασία και ο ιδρώτας. Είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις εάν δεν προλαβαίνεις να τα πλύνεις, τουλάχιστον για σήμερα.

Μην το παρακάνεις με το απορρυπαντικό

Προσθέτοντας επιπλέον απορρυπαντικό στο πλύσιμο μπορεί να προκαλέσει επιπλέον αφρό, κάτι που ευνοεί τη μούχλα, καταπληκτική τροφή για τα βακτήρια.

Ξέχνα το μαλακτικό ρούχων

Τα μαλακτικά μπορεί να φράξουν τις ίνες των υφασμάτων απόδοσης και να κρατήσουν το νερό και το απορρυπαντικό μέσα σε αυτές. Αποτέλεσμα; Υγρασία και μπόχα.

Ρίξε λίγο χυμό λεμονιού

Το κιτρικό οξύ που περιέχει το λεμόνι μπορεί να διασπάσει τη λιπαρότητα του σώματός σου που κολλάει στα ρούχα γυμναστικής, και να απομακρύνει την επίμονη οσμή.

Ρίξε σόδα

Πρόσθεσε μαγειρική σόδα στην πλύση του πλυντηρίου. Μπορεί η μυρωδιά να προέρχεται από το πλυντήριο και όχι από σένα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ :  Έρευνα:H άσκηση μας κάνει πιο ευτυχισμένους από τα χρήματα

Πηγή: wefit   Dimepiece LA

Σωκράτους 147, Καλλιθέα, Αθήνα
Ακολουθήστε μας και στα Social Media