...
Αρχική Blog Fitness Πώς και γιατί να προπονηθείς με ένα βαρύ λάστιχο – Fitness Motivation Hellas
Πώς και γιατί να προπονηθείς με ένα βαρύ λάστιχο – Fitness Motivation Hellas

Πώς και γιατί να προπονηθείς με ένα βαρύ λάστιχο – Fitness Motivation Hellas

Δεν υπάρχει τίποτα πιο διασκεδαστικό και εξοντωτικό από το να χτίζεις μυς και πνευμόνια κοπανώντας, σηκώνοντας ή κουβαλώντας ογκώδη ελαστικά τρακτέρ.

Προφανώς θα έχουν πέσει στην αντίληψή σου κάποιοι τύποι σε κροσφιτάδικα οι οποίοι προπονούνται με θεόρατα λάστιχα και, μάλλον, θα έχεις αναρωτηθεί: «Γιατί το κάνουν; Μήπως ετοιμάζονται να ανοίξουν βουλκανιζατέρ;».

Απάντηση: Η προπόνηση με ένα ελαστικό βαρέων βαρών είναι μια καλή εναλλακτική προπόνηση που σε βγάζει από τη μονοτονία της μπάρας και ταυτόχρονα σε κάνει να λαχανιάζεις όπως μια φουλ συνεδρία cardio. Επιπρόσθετα, ο τρόπος που κινείς, ωθείς, σηκώνεις ή κοπανάς με βαριοπούλα ένα τέτοιο ελαστικό υποχρεώνει τους μυς σε όλο το σώμα να εργαστούν με έναν εντελώς καινούργιο και απολύτως λειτουργικό τρόπο.

Μάλιστα, υπάρχει και μια μεγάλη ποικιλία ασκήσεων συντροφιά με ένα ελαστικό οχήματος, που ταιριάζουν σε κάθε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Κάποιες από τις πιο βασικές, εξηγεί ο John Romaniello, προσωπικός γυμναστής, fitness model, συγγραφέας και δημιουργός του προγράμματος λειτουργικής προπόνησης Roman Fitness Systems.

Αναπηδήσεις πάνω στο λάστιχο για ζέσταμα

Κινήσου όπως ακριβώς θα έκανες και στα άλματα σε κουτί. «Μόνο που εδώ πρέπει να προσέξεις λίγο παραπάνω τις αρθρώσεις των γονάτων, επειδή το λάστιχο δεν είναι σταθερή επιφάνεια και βουλιάζει με κάθε αναπήδηση των ποδιών», συμβουλεύει ο Romaniello.

 

 

Ημικάθισμα με σπρώξιμο μικρού ελαστικού

Κι αυτή είναι άσκηση για ζέσταμα του μυϊκού συστήματος. Κατεβαίνεις σε θέση ημικαθίσματος, πιάνεις με τα δυο χέρια την άκρη της ρόδας και την αναποδογυρίζεις σπρώχνοντάς την εμπρός σου. «Αυτή η κίνηση χαρίζει όλα τα οφέλη των squats με αλτήρες (μηροί, γλουτοί), ενώ παράλληλα παρέχει μια γερή δόση καρδιοαναπνευστικής προπόνησης», λέει ο προπονητής.

 

 

Ημικάθισμα με σπρώξιμο του ελαστικού και κάμψεις

Η ίδια κίνηση ημικαθίσματος με την προηγούμενη άσκηση αρχικά, μόνο που εδώ προσθέτεις: α) έξτρα φορτίο (άρα μεγαλύτερο και βαρύτερο λάστιχο) και β) μια γρήγορη κάμψη μετά από κάθε αναποδογύρισμα της ρόδας. «Μια άσκηση για ανάπτυξη μέγιστης ολικής δύναμης και κάψιμο λίπους», τονίζει ο Romaniello.

Αργό step-up, κατακλινείς κάμψεις και οριζόντιες έλξεις με ιμάντες

Ό,τι βλέπεις στο βίντεο… Τρεις ασκήσεις στη σειρά, που αποτελούν από μόνες τους ένα πλήρες πρόγραμμα ενδυνάμωσης και νευρομυϊκής συναρμογής για το σύνολο του σώματος.

Κοπάνημα με βαριοπούλα: Ηδονή!

Μια ατόφια “πολεμική” κίνηση που εκπαιδεύει ώμους, πλάτη, κοιλιακούς και πόδια για να αντέχουν τα πάντα.

«Δώσε σημασία στον τρόπο που πρέπει να κινείς τα χέρια σου και στο καλό “ζύγισμα” κάθε χτυπήματος. Μπορεί να δείχνει εύκολο, αλλά δεν είναι -απαιτείται συγκεκριμένη τεχνική», λέει ο προπονητής.

 

 

Ο Άτλας των ασκήσεων με ένα λάστιχο τρακτέρ

Στο παρακάτω βίντεο θα βρεις ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με κινήσεις γύρω, δίπλα, μέσα και πάνω σε ένα ελαστικό βαρέων οχημάτων. Χωρίς άλλα σχόλια…

 

 

Πηγή: gr.askmen.com

Σωκράτους 147, Καλλιθέα, Αθήνα
Ακολουθήστε μας και στα Social Media