...
Αρχική Blog Διατροφή Κουράζεσαι στη γυμναστική; Δες τη διατροφή σου – Fitness Motivation Hellas
Κουράζεσαι στη γυμναστική; Δες τη διατροφή σου – Fitness Motivation Hellas

Κουράζεσαι στη γυμναστική; Δες τη διατροφή σου – Fitness Motivation Hellas

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η άσκηση πρέπει να συνοδεύεται από σωστή διατροφή. Αν νιώθεις λοιπόν ότι κουράζεσαι πιο γρήγορα από το συνηθισμένο, όταν ασκείσαι, δες μήπως φταίει η διατροφή σου και συγκεκριμένα, αν σου λείπουν κάποια βασικά θρεπτικά συστατικά, που συμβάλλουν να έχεις περισσότερη ενέργεια. Δες ποια είναι αυτά.

Μαγνήσιο

Το σημαντικό αυτό μέταλλο συμβάλλει σε περισσότερες από 300 λειτουργίες του μεταβολισμού. Βοηθά στη διατήρηση της λειτουργίας των μυών και των νεύρων σε καλή κατάσταση, ενώ ταυτόχρονα ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα. Ο πιο σημαντικός όμως ρόλος του για την υγεία και τις αθλητικές σου επιδόσεις είναι η συμβολή του στη δημιουργία μυϊκής μάζας και οστών. Στα άλλα του οφέλη περιλαμβάνεται η αύξηση δύναμης και αντοχής και ο καλύτερος ύπνος. Πρόβλημα απορρόφησης μαγνησίου μπορεί να αντιμετωπίσεις αν καταναλώνεις σε μεγαλύτερες ποσότητες καφεΐνης, αλκοόλ και ζάχαρης. Οι καλύτερες διατροφικές πηγές μαγνησίου είναι τα αμύγδαλα, το αβοκάντο, τα παντζάρια, το καστανό ρύζι, τα όσπρια και το σπανάκι.

Βιταμίνη D

Η μείωση των κινδύνων τραυματισμών και η βελτίωση λειτουργίας των μυών είναι δυο από τα πολλά οφέλη της βιταμίνης D στους αθλητές. Η μεγαλύτερη πηγή βιταμίνης D είναι η έκθεση στον ήλιο, αλλά υπάρχουν και αρκετές τροφές, που μπορούν να βοηθήσουν, όπως ο τόνος, ο σολομός, ο κρόκος των αυγών και τα μανιτάρια.

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C δεν ενισχύει μόνο τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά βοηθά επίσης την αντοχή σου και τη διαδικασία επαναφοράς του σώματος μετά από κοπιαστική άσκηση. Τα υψηλά επίπεδα βιταμίνης C ενισχύουν το κάψιμο του λίπους, καθυστερούν την κούραση και βοηθούν να εκμεταλλευθείς πλήρως τις ώρες που γυμνάζεσαι. Οι καλύτερες πηγές βιταμίνης C είναι τα εσπεριδοειδή και οι κόκκινες πιπεριές, αλλά και το μπρόκολο, το ακτινίδιο, οι φράουλες και το πεπόνι. Καταναλώνοντας πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως μπορείς να είσαι σίγουρος ότι δεν θα έχεις πρόβλημα έλλειψης της.

Πηγη : iform.gr

Σωκράτους 147, Καλλιθέα, Αθήνα
Ακολουθήστε μας και στα Social Media