Ελάχιστες μέρες έμειναν μέχρι να ανοίξουν οι εγγραφές του Athens Throwdown, του event που απευθύνεται εδώ και τέσσερα χρόνια σε όσους αγαπούν τον χώρο του CrossFit και του Fitness! Αυτή τη σεζόν μάλιστα η αγωνιστική δράση μετατρέπεται σε τριήμερη, καθώς στους τελικούς προστίθεται και team event.

Ειδικότερα, την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου, στις 12:00 η ώρα, θα ανοίξουν οι εγγραφές της διοργάνωσης τόσο για τους αθλητές του ατομικού όσο και για τους αθλητές του ομαδικού event. Γι’ αυτούς του ομαδικού μάλιστα η αγωνία είναι μεγαλύτερη καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και επιτρέπει την εγγραφή 40 Elite ομάδων και 40 Scaled ομάδων. Η σύσταση των Elite ομάδων αποτελείται από τρεις άνδρες, ενώ αυτή των Scaled από δύο άνδρες και μία γυναίκα. Όσοι τα καταφέρουν και γραφτούν εγκαίρως, θα αγωνιστούν απευθείας στους τελικούς της Αθήνας στις 20 και 22 Απριλίου 2018, στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Τάε Κβο Ντο), και θα διεκδικήσουν συνολικό χρηματικό έπαθλο 9.000 ευρώ.

Οι αθλητές του ατομικού από την πλευρά τους θα λάβουν μέρος σε online προκριματική φάση, υποβάλλοντας βίντεο με ασκήσεις που θα υποδείξουν οι διοργανωτές. Υπάρχουν εφτά διαφορετικές κατηγορίες που μπορεί να λάβει κανείς μέρος, χωρισμένες με ηλικιακά κατά βάση κριτήρια: Elite Men & Women (ανεξαρτήτως ηλικίας), Scaled Men & Women (ανεξαρτήτως ηλικίας), Masters Men & Women 35+ ετών, Masters Men & Women 40+ ετών, Masters Men & Women 45+ ετών, Masters Men 50+ ετών και Teenage Boys and Girls έως 18 ετών. Οι 360 καλύτεροι αθλητές των προκριματικών θα προκριθούν στους τελικούς της Αθήνας στις 21 και 22 Απριλίου 2018, με τους τελικούς νικητές να μοιράζονται χρηματικό έπαθλο 24.500 ευρώ.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες των τελικών:

20 Απριλίου: Ομαδικό Event

21 Απριλίου: Ατομικό Event

22 Απριλίου: Ατομικό Event / Τελικοί Ατομικού, Τελικοί Ομαδικού

Άνοιγμα εγγραφών: 1 Νοεμβρίου 2017

Η διοργάνωση προσελκύει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον όχι μόνο όλης της εγχώριας σκηνής αλλά και της διεθνούς – πέρσι έλαβαν μέρος στα προκριματικά 1.150 αθλητές με το 35% από αυτούς να είναι από την Ελλάδα και το 65% από άλλες, ευρωπαϊκές κατά κύριο λόγο, χώρες. Αντίστοιχα και στους τελικούς, το 40% των συμμετεχόντων προερχόταν από την Ελλάδα και το 60% από το εξωτερικό. Φέτος η συμμετοχή αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερη καθώς με την προσθήκη του ομαδικού event οι αθλητές, μόνο στους τελικούς, θα φτάσουν τους 600!

Παράλληλα, στον περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού Κλειστού Γυμναστήριου Φαλήρου πραγματοποιείται μια πλήρης έκθεση γύρω από τον χώρο του CrossFit και του Fitness, με τον επισκέπτη να βρίσκει μεταξύ άλλων είδη ρουχισμού, συμπληρώματα διατροφής, αθλητικό εξοπλισμό, ορθοπεδικά είδη και εργαλεία φυσικοθεραπείας.

Περισσότερες πληροφορίες για το event και link για τις εγγραφές θα βρεις στο www.athensthrowdown.com, ενώ θα υπάρχουν και διαρκείς ενημερώσεις από το www.fmh.gr  , επίσημο χορηγό επικοινωνίας της διοργάνωσης!