Αυτό το εύκολο ριζότο με φιλέτο κοτόπουλου και μανιτάρια τα έχει όλα! Μοναδική γεύση, μεθυστική μυρωδιά και όλα τα θρεπτικά συστατικά και την ενέργεια που χρειάζεστε.

Προετοιμασία: 0:10′
Μαγείρεμα: 0:25′ 
Μερίδες : 2

Υλικά Συνταγής

  • 1 κ.σ βούτυρο
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 200 γραμ. διάφορα φρέσκα μανιτάρια (ψιλοκομμένα)
  • 1 κομμάτι φιλέτο στήθος κοτόπουλο (μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 300 γραμ. ρύζι αρμπόριο
  • 200 γραμ. λευκό ξηρό κρασί
  • 600 γραμ. ζωμό κότας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για το τελείωμα
  • λίγη ψιλοκομμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.σ βούτυρο
  • Για το σερβίρισμα
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Για το ριζότο με κοτόπουλο και μανιτάρια, ζεσταίνουμε πρώτα σε ένα βαθύ τηγάνι το βούτυρο με το λάδι. Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πιούν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και το κρεμμύδι. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να γίνει διάφανο το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το ρύζι και το θυμάρι. Ανακατεύουμε να λαδωθούν για 2΄.

Ρίχνουμε σε 4 δόσεις το κρασί. Κάθε φορά ανακατεύουμε και περιμένουμε να απορροφηθεί το υγρό για να προσθέσουμε το επόμενο.

Ρίχνουμε σε δόσεις το ζεστό ζωμό κότας, ανακατεύοντας τακτικά και περιμένοντας να πιει τα υγρά του το ριζότο, πριν προσθέσουμε άλλο ζωμό.

Μαγειρεύουμε το ριζότο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, χρησιμοποιώντας ξύλινη κουτάλα στο ανακάτεμα. Έτσι δεν σπάμε τους κόκκους του ρυζιού.

Μαγειρεύουμε το ριζότο για περίπου 25΄συνολικά. Στο τέλος του βρασμού, αν θέλουμε προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο και μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα. 

Σερβίρουμε αμέσως σε ζεστά πιάτα και πασπαλίζουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Λίγο λάδι τρούφας στο σερβίρισμα θα απογειώσει το πιάτο

Πηγή : argiro.gr