Πριν από μερικες εβδομάδες  έλαβε χώρα στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Tae Kwon Do στο Φαληρικό δέλτα η μεγαλύτερη γιορτή του CrossFit στην Ελλάδα, το Athens Throwdown. Έλληνες και ξένοι αθλητές από όλο τον κόσμο για ένα τριήμερο κατέθεσαν τη ψυχή τους στην αρένα του αγώνα κάνοντας πράγματα που για τους περισσότερους φαντάζουν αδιανόητα.

 

Είναι σίγουρο λοιπόν ότι πολλοί από εσάς που πιθανόν βρεθήκατε στις κερκίδες του σταδίου ή παρακολουθήσατε τον αγώνα από το διαδίκτυο να αναρωτιέστε αν μπορείτε και εσείς να ξεκινήσετε CrossFit. Υπάρχει όμως περίπτωση ο καθένας μας για τους προσωπικούς του λόγους να έχει μέτρια ή και κακή φυσική κατάσταση αλλά αυτό είναι μόνο ένα ψυχολογικό ανάχωμα και τίποτα άλλο. Σας ρωτάω λοιπόν τα εξής: εμπνεύστηκε κανείς να παίξει ποδόσφαιρο βλέποντας τοπικά πρωταθλήματα; Μάλλον όχι. Την πρώτη φορά που θα παίξει θα κάνει ότι και αυτός από τον οποίο εμπνεύστηκε; Σίγουρα όχι, αλλά έκανε τα πρώτα απαραίτητα βήματα και ίσως μια μέρα τα καταφέρει- αν και αυτό δεν έχει σημασία η προσπάθεια είναι που μετράει, που μας κάνει πιο δυνατούς.

 

Ήρθε λοιπόν να κάνετε τα πρώτα βήματα για μια life changing εμπειρία, στο CrossFit. Σε πρώτη φάση βρείτε ένα γυμναστήριο CrossFit που να σας ταιριάζει, ένα μέρος που θα νιώθετε άνετα σαν το σπίτι σας. Μιλήστε με τους προπονητές σας εκφράστε φόβους και ανησυχίες συζητήστε τι περιμένει ο ένας από τον άλλον, θέστε στόχους, κάντε ένα πλάνο και διαλύστε τους. Θυμηθείτε το εξής: αν έχετε επιλέξει τον σωστό χώρο θα βρείτε εκεί όλα τα υλικά και γνωστικά εφόδια που χρειάζεστε για την βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης και ζωής, να είστε κριτικοί στην διαδικασία αλλά και ανοιχτόμυαλοι συγχρόνως. Οι προπονητές σας θα φροντίσουν να κάνετε προπόνηση και όχι απλά γυμναστική όποιο και να είναι το επίπεδο της φυσική σας κατάστασης.

 

Είτε είσαι ο Βαγγέλης εγχειρισμένος στους χιαστούς,είτε ο Μάκης που έχασε 20 κιλά και θέλει να χάσει άλλα τόσα, είτε ο Γιώργος που πρέπει να κάνει κάτι τώρα που βγήκε στη σύνταξη, είτε ο Τάσος ολυμπιακού επιπέδου αθλητής, είτε η μητέρα και full time εργαζόμενη Τόνια που είχε να γυμναστεί από το γυμνάσιο (όλα φανταστικά ονόματα αλλά πραγματικές περιπτώσεις) το CrossFit κάνει για σένα, ξεκίνα εχτές.              

ΥΓ. Ναι είναι ασφαλές 🙂 .

Eleftherakis Vasilis
CrossFit Kallithea  Co Owner/Founder, Head Coach