Αρχική Fitness Με καύσωνα στο γυμναστήριο χωρίς κλιματισμό!

Με καύσωνα στο γυμναστήριο χωρίς κλιματισμό!

Καύσωνας, αποπνικτική ατμόσφαιρα έξω στο δρόμο αλλά και στο …γυμναστήριο!

Κάποια γυμναστήρια, είτε δεν έχουν κλιματισμό, είτε δεν τον ανοίγουν λόγω κόστους.

Έτσι η προπόνηση στο γυμναστήριο δεν διαφέρει κατά πολύ από εκείνη στην ύπαιθρο.

Η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική και ίσως και χειρότερη από τον δρόμο.

Το πόσο αποπνικτική γίνεται η ατμόσφαιρα σε ένα γυμναστήριο χωρίς κλιματισμό έχει να κάνει με το που είναι χτισμένο, αν δηλαδή μπαίνει αρκετά δροσερός αέρας από τα παράθυρα!

Όποια και να είναι η κατάσταση, η προπόνηση στο γυμναστήριο, χωρίς κλιματισμό, σε περίοδο καύσωνα απαιτεί προσοχή.

Το σίγουρο είναι ότι λόγο της αυξημένης θερμοκρασίας η προπόνηση είναι αποτελεσματικότερη για κάψιμο λίπους, όμως η ζέστη και η αποπνικτική ατμόσφαιρα λειτουργούν ως αντίποδας στην αποτελεσματική εκγύμναση.

Τι κάνεις λοιπόν για να καταφέρεις να προπονηθείς σωστά;

Σκέψου ότι η υπερβολική ζέστη σε συνδυασμό μερικές φορές με υγρασία, δημιουργεί δύσκολες συνθήκες άσκησης.

1. Προσαρμόσου χαλαρά

Άφησε το σώμα σου να προσαρμοστεί την ατμόσφαιρα του γυμναστηρίου. Οι περισσότεροι έχουμε συνηθίσει να γυμναζόμαστε σε δροσερό περιβάλλον. Άρχισε με χαλαρό ζέσταμα στο διάδρομο και αύξανε ανάλογα με τον βαθμό δυσφορίας που νιώθεις.

2. Πιες νερό πριν και κατά τη διάρκεια

Πρέπει να μείνεις ενυδατωμένος, αφού μέσα η εφίδρωση είναι μεγαλύτερη από έξω! Πιες νερό ή κάποιο ισοτονικό ποτό λίγο πριν την προπόνηση, ενώ κατά τη διάρκεια της φρόντισε να μένεις ενυδατωμένος!

3. Δούλεψε στις αντοχές σου

Το σώμα μπορεί να έχει μικρή ανοχή στην υπερβολική ζέστη και καλό θα είναι να μειώσεις την ένταση της γυμναστικής τις πολύ καυτές μέρες.

4. Μην αγνοείς τα σημάδια αφυδάτωσης

Επειδή είσαι σε κλειστό χώρο μπορεί πιο εύκολα να παρατηρηθεί δυσφορία. Αν αισθανθείς αδιαθεσία η ζαλάδα σταμάτα αμέσως και ξεκουράσου.

5. Προσάρμοσε ένταση και διάρκεια

Ανάλογα με την ένταση μείωσε και την διάρκεια της προπόνησης από 30 μέχρι και 40 λεπτά. Αν θέλεις να δουλέψεις με ένταση μην προπονηθείς περισσότερο από 40 λεπτά. Αν πάλι δουλέψεις σε χαμηλότερους ρυθμούς τότε βγάλε κανονικά το πρόγραμμα σου.

Πηγη Activeman

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πιο συχνά αίτια τραυματισμού στην προπόνηση

Γιατρέ έχω κάνει άπειρες φορές την ίδια κίνηση και ποτέ δεν έχω τραυματιστεί.. Αν και το γεγονός ότι, μια χαμηλής έντασης κίνηση (εάν επαναλαμβάνεται πάρα...