Αρχική Fitness Κάλοι στα χέρια και η αντιμετώπισή τους - Fitness Motivation Hellas

Κάλοι στα χέρια και η αντιμετώπισή τους – Fitness Motivation Hellas

Χέρια καλυμμένα με μαγνησία που τρίβονται σε μπάρες για πολλές ώρες την εβδομάδα, είναι λογικό να “αγριέψουν” και να μην είναι απαλά. Οι κάλοι, οι φουσκάλες και το σκίσιμο στο δέρμα θα είναι κοινό φαινόμενο, αν δεν υπάρχει επαρκής πρόληψη. Τέτοιοι μικροτραυματισμοί μπορεί να γίνουν επώδυνοι και θα πρέπει να φροντίζονται ιδιαίτερα για να αποφευχθεί η διακοπή της προπόνησης. Η φροντίδα των χεριών μπορεί να διακριθεί σε 2 μέρη: πρόληψη και διόρθωση. Όσο πιο συνεπείς είναι οι προσπάθειες πρόληψης, τόσο μικρότερη θα είναι η ανάγκη για διόρθωση και η προπόνηση θα μείνει ανεπηρέαστη. Οι διορθώσεις δεν είναι ποτέ τέλειες – η καλύτερη στρατηγική είναι η αποφυγή της ανάγκης τους, όσο είναι αυτό δυνατό.

Πρόληψη

Τα 2 κλειδιά της πρόληψης είναι η απαλή και επαρκώς ενυδατωμένη παλάμη. Οι ασκούμενοι του crossfit θα αποκτήσουν κάλους κοντά στη βάση των δαχτύλων και πιθανά κοντά στις αρθρώσεις κάποιων δαχτύλων, ανάλογα με το πώς κάθεται η μπάρα στα χέρια. Αν αυτοί οι κάλοι δεν αντιμετωπιστούν σωστά, μπορεί να πιαστούν στη μπάρα ή το μονόζυγο και να σκίσουν το δέρμα. Το πιο πιθανό είναι το σκίσιμο να συνεχίσει στο απαλό του δέρματος και να δημιουργήσει μια επώδυνη ανοιχτή πληγή. Αυτοί οι κάλοι μπορούν να παραμείνουν λείοι με συχνό τρίψιμό τους με πολύ λεπτό γυαλόχαρτο. Ένα μικρό σφουγγάρι λείανσης θα έπρεπε να φυλάσσεται πάντα σε μια αθλητική τσάντα για χρήση μετά την προπόνηση, αν είναι αυτό αναγκαίο. Αν γίνεται με συνέπεια, σπάνια, αν όχι καθόλου, θα μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα ένας κάλος. Αν είναι αρκετά μεγάλος ή αρχίζει να ξεχωρίζει από το χέρι, ένα ψαλιδάκι νυχιών μπορεί επίσης να βοηθήσει πριν το γυαλόχαρτο.

κάλοι

Για να παραμείνουν τα χέρια ενυδατωμένα, θα πρέπει να χρησιμοποιείται μια μη λιπαρή ενυδατική λοσιόν. Μία φορά την ημέρα είναι αρκετή για τους περισσότερους .

Διόρθωση

Αν η πρόληψη αποτύχει αλλά η προπόνηση πρέπει οπωσδήποτε να συνεχιστεί, τότε οι σκισμένοι κάλοι θα πρέπει να τριμαριστούν με ψαλιδάκι των νυχιών και οι σκληρές άκρες με το γυαλόχαρτο. Αν υπάρχει ανοιχτή πληγή, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί betadine με hansaplast. Ένα μικρό κομμάτι αθλητικής ταινίας μπορεί να καλύψει την περιοχή πάνω από το hansaplast.

- Advertisement -

κάλοι

Αν προκύψει φουσκάλα, θα πρέπει να φροντιστεί πριν ανοίξει μόνη της. Είναι αναγκαίο να τρυπηθεί για να αφαιρεθεί το υγρό. Ιδανικά σε εκείνο το σημείο που είναι πιο κοντά στη βάση των δαχτύλων. Με αυτό τον τρόπο θα είναι πιο δύσκολο η μπάρα να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά. Όταν αφαιρεθεί το υγρό, μπορεί να τοποθετηθεί betadine μέσα από την τρύπα. Το νεκρό δέρμα θα λειτουργήσει σαν φυσικό hansaplast, ενώ η πληγή θα κλείνει εσωτερικά.

Πηγη :  crossworld.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μελομακάρονα VS Κουραμπιέδες: Μονομαχία στο Ελ Πιάτο

Είμαι σίγουρος ότι σε αυτή την εορταστική περίοδο που διανύουμε, αναρωτιέστε πως θα απολαύσετε τα Χριστούγεννα, χωρίς στερήσεις, χωρίς δίαιτα και χωρίς να αυξηθεί...