Είχαμε αναφερθεί και παλαιότερα για το πόσο πλαστικό τρώμε από το φαγητό μας, ωστόσο, πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει ότι τα πράγματα είναι ακόμα πιο ανησυχητικά, καθώς το πλαστικό έχει εισβάλει στα περισσότερα τρόφιμα της καθημερινότητάς μας. Ο μέσος άνθρωπος από τα...
Μάλιστα, έρευνες δείχνουν ότι στο αδυνάτισμα ο αργός ρυθμός κατανάλωσης της τροφής σε ένα γεύμα μπορεί να βοηθήσει το άτομο να αισθάνεται πιο χορτασμένο και συνολικά να χάσει περισσότερο βάρος. Αδυνάτισμα: Τι συμβαίνει όταν τρώτε γρήγορα Οι άνθρωποι που τρώνε γρήγορα το...
Ολοένα περισσότερα επιστημονικά δεδομένα υποδηλώνουν ότι ένας από αυτούς τους παράγοντες είναι η διατροφή και ότι η βελτίωσή της μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες σύλληψης σε ζευγάρια με πρόβλημα υπογονιμότητας. Είναι καλά τεκμηριωμένο ότι ορισμένες παράμετροι του τρόπου ζωής επηρεάζουν...
Όταν πίνει κανείς τακτικά πολλά σακχαρούχα αναψυκτικά, δηλαδή περισσότερο από ένα μικρό ποτήρι αναψυκτικού ή χυμού φρούτων την ημέρα, μπορεί να ευνοεί την εμφάνιση καρκίνων, σύμφωνα με μια μεγάλη μελέτη που δημοσιεύθηκε σήμερα. Η κατανάλωση σακχαρούχων ποτών αυξήθηκε στον κόσμο στη διάρκεια...
Έρευνα της οποίας ηγήθηκαν επιστήμονες του Rutgers University ρίχνει φως σε ένα από τα αρχαιότερα μυστήρια της επιστήμης: Πώς ξεκίνησε ο μεταβολισμός, δηλαδή η διαδικασία με την οποία οι ζωντανοί οργανισμοί μετατρέπουν την ενέργεια από την τροφή σε κίνηση και ανάπτυξη. Για...
Οι πρώτες προειδοποιητικές ενδείξεις ότι κάποιος μπορεί να έχει διαταραχή διατροφής, ταυτοποιήθηκαν από μια νέα βρετανική μελέτη μεγάλης κλίμακας. Τα ευρήματα της έρευνας, που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό «British Journal of Psychiatry» από το Βασιλικό Κολλέγιο Ψυχιάτρων της Βρετανίας, έδειξαν ότι τα...
Οι έγκυες που καταναλώνουν τουλάχιστον 74 γραμμάρια ξηρών καρπών την εβδομάδα κάνουν παιδιά με υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης, σύμφωνα με επιστημονική μελέτη Ισπανών ερευνητών Η κατανάλωση ξηρών καρπών κατά τη διάρκεια της εγκυµοσύνης µπορεί να οδηγήσει σε βελτιωµένη νοητική ικανότητα στα...
Στα προβλήματα υγείας που συνδέονται με την κατανάλωση υπερβολικά επεξεργασμένων τροφών, προστίθεται τώρα και ο αυτισμός. Οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Φλόριντα (UCF) ανακάλυψαν πώς τα υψηλά επίπεδα προπιονικού οξέος (PPA), που χρησιμοποιούνται για τη συντήρηση των συσκευασμένων τροφίμων και εμποδίζουν...
Η ανεπαρκής κατανάλωση φρούτων και λαχανικών σχετίζεται με ένα μεγάλο μέρος των θανάτων από εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή. Περίπου ένας στους επτά θανάτους καρδιαγγειακής αιτιολογίας εκτιμάται ότι οφείλεται στη μη επαρκή πρόσληψη φρούτων και ένας στους δώδεκα στην...
Κοτόπουλο ή φασόλια; Αυγό ή κινόα; Τυρί ή ξηροί καρποί; Οι πρωτεΐνες που υπάρχουν σε αυτές τις τροφές είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη και την ανάπλαση του μυϊκού συστήματος, έχει όμως σημασία αν οι πρωτεΐνες που λαμβάνουμε είναι ζωικής ή...