10 κλασσικά λάθη που σαμποτάρουν την προπόνηση – Fitness Motivation Hellas

Όπως σε κάθε τομέα της ζωής σου, έτσι και στην προπόνηση, πρέπει να αποφεύγεις κάποια πράγματα, αν θες να παίρνεις το μέγιστο από την προπόνησή σου. Χωρίς λοιπόν άλλη εισαγωγή, πάμε να δούμε 10 κλασσικά λάθη που, οι περισσότεροι από εμάς, κάνουν. Το αποτέλεσμα; Να σαμποτάρουν την προπόνησή τους.

λάθη
1 – Δεν κάνεις ζέσταμα.

Πρόκειται για το συνηθέστερο σφάλμα, το οποίο μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες. Κυρίως για το σώμα σου, λόγω των τραυματισμών που μπορούν να σου συμβούν.

2 – Δε ζητάς βοήθεια.

Ειδικά αν είσαι άντρας, ντρέπεσαι, χωρίς λόγο, υπερβολικά. Δεν είναι τυχαίο πως ο λαός λέει «ρωτώντας φτάνει κανείς στην πόλη». Γι’ αυτό, μην το ξεχνάς την επόμενη φορά που θα χρειαστείς κάτι.

3 – Δεν έχεις ποικιλία στις ασκήσεις και στα προγράμματά σου.

Επίσης κλασσικό λάθος, αφού ο οργανισμός συνηθίζει στην άσκηση και δεν κερδίζεις όσα θα μπορούσες.

4 – Χρησιμοποιείς λάθος ασκήσεις και λάθος αντιστάσεις.

Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να καθορίσεις τους στόχους σου και να δεις με ειλικρίνεια τις δυνατότητες και το επίπεδό σου. Αν δεν κάνεις κάτι τέτοιο, θα καταλήξεις με πρόγραμμα που δεν απευθύνεται στις ανάγκες και τους στόχους σου.5 – Ασχολείσαι μόνο με τις ασκήσεις που σου αρέσουν ή είσαι καλός.

Αν θες πραγματικά να δεις αποτελέσματα και να βελτιώνεσαι συνεχώς, τότε πρέπει να δουλέψεις τις αδυναμίες σου και να βγεις έξω απ’ το comfort zone σου.

6 – Προπονείσαι ενώ είσαι κουρασμένος ή άφαγος.

Προκαλείς μόνο κακό στον οργανισμό σου αν το κάνεις και δεν κερδίζεις κάτι. Πρέπει να έχεις τραφείς σωστά και να μην είσαι εξαντλημένος, αν θες να δεις την προπόνησή σου να αποδίδει.

7 – Ξεχνάς να κάνεις διατάσεις.
8 – Δεν προσέχεις τη διατροφή σου.

Πρόκειται για το 70% του συνολικού αποτελέσματος, άρα, όπως καταλαβαίνεις, μετράει απείρως περισσότερο απ’ την ίδια την προπόνηση.

9 – Δεν ακούς το σώμα σου.

Ασχέτως του τι έχεις στο πρόγραμμα να κάνεις, αν νιώθεις κουρασμένος, ή πιασμένος, ή αρκετά δυνατός, τότε πρέπει να κάνεις τις ανάλογες προσαρμογές.

10 – Περιμένεις να δεις άμεσα αποτελέσματα.

Μην σε πιάνει τρέλα, αφού «αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι» . Κάνε αυτό που πρέπει και θα ανταμειφθείς σίγουρα με το αποτέλεσμα.

Πηγη : FitHabits.gr

Fitness Motivation Hellas © 2018 All rigths reserved