...
Αρχική Blog Events fmh.gr Πήγαμε για kickboxing και το λατρέψαμε – Fitness Motivation Hellas
Πήγαμε για kickboxing και το λατρέψαμε – Fitness Motivation Hellas

Πήγαμε για kickboxing και το λατρέψαμε – Fitness Motivation Hellas

Με «βάπτισμα του πυρός» ήρθε   αντιμέτωπη η ομάδα της FMH στα πλαίσια προετοιμασίας της για το Legion Run. Eίχαμε  την ευκαιρία να πάρουμε  μια μικρή γεύση από το χώρο των μαχητικών αθλημάτων, μέσα από τη προπόνηση που διεξάχθηκε στο Glory Club, στη Νέα Ιωνία.

Το Glory Club, αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα γυμναστήρια στην Αθήνα. Ένα σημείο αναφοράς στο μαχητικό χάρτη τόσο με την επιβλητική παρουσία των εγκαταστάσεών του όσο και με τη συνεισφορά στο μαχητικό χώρο με αθλητές σε όλες τις ηλικίες και σημαντικές διακρίσεις.

Ένας τεράστιος χώρος, χωρισμένος σε δυο επίπεδα (μαχητικό και ενδυνάμωσης) κατάλληλα εξοπλισμένος για τη προετοιμασία επαγγελματιών αθλητών και όχι μόνο. Κινητήριος δύναμη της σχολής, αποτελεί το τμήμα Kick Boxing, ενώ ταυτόχρονα κάτω από την ίδια στέγη φιλοξενούνται τμήματα πυγμαχίας (), μεικτών πολεμικών τεχνών (),
Αφού ξεναγηθήκαμε στους χώρους του γυμναστηρίου, μάθαμε κάποιες βασικές θεωρίες πάνω στην ιδιοσυγκρασία του αθλήματος. Στη συνέχεια, κάτω από την αυστηρή καθοδήγηση και επίβλεψη του δασκάλου της σχολής Μιχάλη Νικήτογλου, ακολούθησε το μέρος της προπόνησης.

Ξεκινήσαμε με τρέξιμο και ζέσταμα, απαραίτητες ασκήσεις stretching και στη συνέχεια πήραμε θέσεις μπροστά στους σάκους ανάλογα τα κιλά και την εμπειρία μας. Διδαχθήκαμε βασικά χτυπήματα σε γροθιές και κλωτσιές του αθλήματος, καθώς και στοιχειώδη αρχές για τη προστασία μας σε περίπτωση χρήσης τους, ως αυτοάμυνα. Χαρακτηριστικό της προπόνησης, η διαβάθμιση δυσκολίας και η αναλυτική περιγραφή των κινήσεων ώστε να διεξαχθεί το μάθημά μας με ασφάλεια και χωρίς τραυματισμούς.
Μετά από αρκετές γροθιές και δυνατές κλωτσιές στο σάκο, και ενδιάμεσες ανάσες για κοιλιακούς, πολλά push ups, και παραλλαγές σανίδας, η ομάδα πήρε πραγματική ανάσα με ασκήσεις αποθεραπείας. Τα χαμόγελα ικανοποίησης πίσω από τη κούραση, ήταν σίγουρα ένα υπέροχο συναίσθημα στο τέλος, όσο και ο ενθουσιασμός μας που γίναμε έστω για λίγο, κομμάτι του μαχητικού κόσμου.

Αυτό που σίγουρα «έμεινε» σε όλους, ήταν πως η προπόνηση αποτέλεσε πυρήνα εκτόνωσης και χαλάρωσης ταυτόχρονα. Αυστηρή πειθαρχεία, πάθος και ανάγκη για τεχνική τελειότητα ήταν αυτά που έδωσαν το παλμό καθ’ όλη τη διάρκεια. Μια προπόνηση που έδωσε μια μικρή γεύση για το τί εστί ό μαχητικός χώρος, και πόσο προσβάσιμος είναι στον οποιοδήποτε, που επιθυμεί να γυμναστεί, να ξεσπάσει, να ιδρώσει.

Κρατάμε σίγουρα μια νέα εμπειρία, περάσαμε εκπληκτικά και περιμένουμε με ανυπομονησία για την επόμενη φορά.

Σωκράτους 147, Καλλιθέα, Αθήνα
Ακολουθήστε μας και στα Social Media